Сторінки

Учитель повинен свідомо йти в ногу із сучасністю, пройматися й надихатися силами, які пробудилися в ній. А.Дістервег

Шановні відвідувачі!

Рада вітати Вас на методичному блозі державного навчального закладу "Бердянський центр професійно-технічної освіти". Тут ви зможете знайти багато цікавої інформації.

Залишайте свої відгуки, пропозиції та запитання у формі зворотного зв’язку. Буду рада допомогти.

З повагою методист Вікторія Коваленко

пʼятниця, 25 жовтня 2019 р.

Тиждень професії «Кухар, кондитер»

У Андре Моруа є такий вислів:
«Як живопис і музика, так і кухня - це мистецтво.
Живопис вабить очі, музика - слух, а кулінарія - смак».
Кажуть, що справжній кухар - то унікальне поєднання багатьох талантів. Фантазія, вміння поєднувати продукти, створювати нові страви і прикрашати їх цінувалися завжди.
Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник. Тільки висококваліфікований кухар, кондитер здатен зробити зі звичайної страви шедевр, витвір мистецтва, вклавши в нього весь свій талант та майстерність.

Щорічно 20 жовтня кулінари всього світу відзначають своє професійне свято, і учні ДНЗ «Бердянський БЦПТО» долучились до цього свята.
З 21  по 25 жовтня  2019 року в нашому центрі відбувся тиждень професії «Кухар, кондитер».
У рамках тижня були проведені наступні заходи:
21.10 на святковій лінійці урочисто привітали викладачів, майстрів в/н, працівників їдальні та учнів груп «Кухар, Кондитер» зі святом.
22.10 в бібліотеці відбулась виставка сучасної літератури та підручників по кулінарії.
23.10 – учні та всі бажаючи були запрошені на майстер-клас «Приготування італійської меренги», який провела переможець конкурсу «Супер жінка» Аліна Чорней.
24.10 – учні І – ІІ курсу продемонстрували свої вміння на виставці «Осінній вернісаж», де були продемонстровані композиції з овочів та природних матеріалів, техніка карвінгу. Учні ІІІ курсу – показали знання та вміння у приготування дріжджового тіста та виробів з нього.
24.10 – викладач спецдисциплін провела відкрите засідання гуртка «Золоті ручки» на тему «Бенкетне сервірування столу», на якому ознайомились з історією сервірування, з захопленням складали серветки та сервірували столи.
25.10 – на засіданні метод. комісії викладачів та майстрів в/н професій громадського харчування були підведені підсумки тижня.
Протягом всього тижня відбулася виставка стіннівок.
Голова методичної комісії            Л.Клевцова






Немає коментарів:

Дописати коментар

Blogger